Her starter historien

Denne bloggen er først og fremst opprettet for min egen del. En huskeliste og et digitalt arkivskap der jeg putter inn stoff om Husqvarna veteranmotorsykler generelt, og Rödqvarna spesielt.


Jeg holder på å restaurere en Husqvärna modell 30, som jeg «arvet» av min bestefar sommeren 1981. Vel, egentlig begynte jeg vel bare å kjøre med den, og tok eierskap på en måte.
Sykkelen var avskiltet så jeg holdt meg stort sett til jorder og humpete skogsveier. Enormt moro for en 13-åring, men kanskje ikke så bra for sykkelen.

«Rödqvarnaen» ble brukt sporadisk frem til slutten av 80-tallet. Da fikk jeg og kompis Tor en idé om at sykkelen måtte restaurers! Den hadde riktignok noen små bulker her og der, og noe rust, men var selvsagt i altfor god stand til å behøve totalrestaurering. En bommert, men slik ble det.

Alt ble demontert, nedpusset, sveist og sparklet. Så stoppet prosjektet opp. Jeg kjøpte en Yamaha XT 350, så en Honda CBX 750, siden en Moto Guzzi V65 Lario. Flyttet på hybel i Hamar, så førstegangstjeneste – og kjærest. Det passet aldri å fortsette med Husqvärnaen. Plutselig var jeg huseier med stadige oppussinger og forandringer, så kom det to barn, og vi hadde plutselig blitt en liten familie – med enda mindre tid til overs! Selv Guzzien ble solgt da den stort sett samlet støv i vedskjulet. Husqvärna-prosjektet ble etterhvert et fjernt minne som gnagde i samvittigheten min. Skulle jeg aldri finne tid til å fortsette?

Ingenting skjer før juni 2003. Da settes det deler i bestilling fra TStrading, bl.a. gummioppheng til framgaffel, fram- og bakdrev, stempelfjærer, pakningssett, wiresett og gummi til fothvilere, pedaler og håndtak. Nye dekk og slanger ble innkjøpt av min far, ja til og med lakk ble kjøpt inn. Endelig, nå skulle sykkelen pusses opp.
Så stoppet prosjektet opp – igjen!

Nå står det 2013 på kalenderen. Du verden hvor tiden flyr! Prosjektet lever igjen, og nå har vi passert point-of-no-return. Alle lakkerte deler er sandblåst, kontakter er knyttet – og troen er der.

Tilbake til denne bloggen. Planen er at den skal ligge her i all overskuelig fremtid, slik at andre som tilfeldigvis holder på å pusse opp en gammel Husqvärna, kan finne litt inspirasjon og hjelp. Jeg har hatt stor glede av all informasjon jeg selv har funnet på nettet, og vil prøve å samle trådene her så godt jeg kan.

Har du bilder, informasjon, tips eller bare en god Husqvarna-historie, er jeg takknemlig for alle bidrag.

Sånn, da er vi i gang!

blog comments powered by Disqus