Ute i det fri

IMG_1300
Se full størrelse på flickr.com

Rödqvarnaen har kommet seg opp fra verkstedet i kjelleren og ut i det fri. Er ikke helt ferdig, men har da kjørt noen småturer.
Eksosrøret må enten forkrommes eller byttes. Tennspole og kondensator har vel snart gjort sitt, etter 63 år, så jeg har så smått begynt å planlegge omvikling og innkjøp. Bensinkrana, som er et rundstål med konet ende, og går fra toppen av tanken og helt ned til silen på undersiden, tetter ikke helt. I tillegg så virker det som at flottøren i forgasseren heller ikke tetter, så det blir mye bensinsøl. Dette er pri 1 nå.

Har også bestilt korklameller til clutchen. Mistenker at den slurer bittelitt. Kan også være at det er litt mye gearolje. 0,7l SAE 50 ble fylt på, og det skal være rett mengde.

Sykkelen er forsikret og registrert, og i dag bestilte jeg nytt veteranskilt fra skiltfabrikken.no
Comments

Gnukke og gni

Nå skjer det ting ganske raskt her. Motoren skal vaskes og shines opp før montering, eksosanlegget må vaskes og vurderes. Nytt kjede skal kjøpes og framdrevet skal byttes.

Forgasseren ble som nevnt i forrige post meget bra. Nå har luftfilteret også fått noen timer med slipepapir, nylonrondell og til slutt Autosol. Mye jobb, men fint blir det. For fint? Er faktisk litt usikker på hva som er riktig restaureringsnivå, for det skal ikke bli bedre enn nytt heller.

pussoggnikke
Comments

Forgasservask

Har kjøpt meg en ultralydsvasker, hovedsaklig for å vaske vinylplater, men i kveld lot jeg den prøve seg på Rödqvarna-forgasseren.
20 minutter i vann med noen dråper Zalo på 70 grader, mens lydbølgene på 40.000Hz fikk boltre seg på inngrodd skitt og bensinavleiringer. Resultatet ble bra det.


Ultrasonic carburetor cleaning from Jan Hammershaug on Vimeo.


Comments