Joda, det er liv

To nye år har gått. Så fort tiden går! Nå er verkstedet i kjelleren omsider ferdigbygd, mye rot er ryddet vekk og Rödqvarnaen har fått hedersplass på verkstedgulvet igjen. Nå skal den på veien før snøen kommer; jeg lover!

I kveld har jeg montert lenkearmer og gjort et forsøk på å få på plass støtdemperne. Støtdemperne er to kraftige gummiband på hver side, som har ligget siden jeg bestilte de fra TStrading i 2003… De har ligget mørkt, men neppe blitt mer elastiske med årene. Det virket i hvertfall slik, for det var et helvete å få strukket de på plass. Det gikk ikke bedre enn at jeg rev tommelen ut av ledd i forsøket, men litt må man jo ofre.
Rikelig med fett og en kraftig ledning gjorde susen. I morgen skal de av igjen, for jeg glemte å sette på skivene som ligger mellom lenkearm og gummiband. Aaaaarghh!

blogEntryTopper


Nesten 30 år siden sist den sto på hjul. 30 år, det er lenge det!

blogEntryTopper
Comments

Moneringsbilder fase 1

Her er et bildegalleri fra den første monteringsfasen. Flere vil følge.

Comments

Pusse, pusse, pusse og gnikke

blogEntryTopper

Nei, det er ikke bare å montere sammen igjen i en fei. Ting tar tid. Lang tid.
Har akkurat gått på delene til framgaffelen, nærmere bestemt lenkearmene til fjæringen. Bottenlänk som fabrikken kaller det. Gaffelen på rödqvarnaen er jo dempet med gummistrikker, og disse står i spenn mellom gaffelbein og denne lenkearmen som sitter off-axis i forhold til forhjulsnavet.

To timer med avfettingsvæske og messingbørste hjelper, men har ikke tenkt å gi meg enda. Avslutter jobben med Autosol og stålull, tenker jeg.
Comments