Moneringsbilder fase 1

Her er et bildegalleri fra den første monteringsfasen. Flere vil følge.

Comments

Akkurat som i gamle dager

I dag kom Tor innom for å se på problemet med at bremsearmen på baknavet skuret inn på selve navhylsa. Pussig å stå på kne og skru på en gammel tohjuling sammen med Tor igjen. Tror ikke vi har gjort det på over 20 år, og ingenting var forandret. Tiden hadde på en måte stått helt stille. Det eneste som avslørte oss var ekstra mye knirking og knepping i knærne, og at det tok lengre tid å rette ryggen. – Mye vinterkjøring vettu, saTor. Han kjører fortsatt MC året rundt.
Tilbake til navet, som fikk noen riper etter første montering og en testsnurr. Hva var dette? Hadde bremsearmen fått en knekk? Jeg hadde søkt rundt på nettet etter bilder, men nærbilder fra denne vinkelen var det dårlig med.
Feilen var latterlig enkel, men kom ikke frem av delekatalogen. Ca 25 år etter at vi demonterte sykkelen var det heller ikke mye hjelp å få fra hukommelsen. Alt som skulle til var en mutter mellom ramma og navet.

blogEntryTopperblogEntryTopper
Comments

Hjul

blogEntryTopper

Nå begynner moroa!
Tor var innom med hjulene i dag, så nå er jeg på vei ned i verkstedet for å montere framgaffel, nye bremseband og hjul. Hadde jeg vært like effektiv som Tor, hadde rødqvarnaen vært ferdig for mange år siden.
Nye felgband er montert, ellers så tok vi sjansen på å montere dekk og slanger som min far spanderte til prosjektet i 2003... Slangene har ligget i orginaleskene, og både dekk og slanger har vært lagret mørkt hele tiden. Ikke optimalt, men de virket faktisk ganske så myke og fine.

Tor honet sylinderen i samme slengen. Den ble sandblåst i sin tid, sikkert rundt 2003 det også, og hadde fått litt overflaterust innvendig. Utvendig er den også litt brun etter alle disse årene, men regner med at det brenner av. Eller?
Topplokket i aluminium ble nøtteblåst samtidig med at sylinderen ble sandblåst, og ser ut som den er ny. Det var forøvrig en god venn som jobbet ved flyverkstedet til SAS på Gardermoen som fikset disse sakene.Comments

Montering

Tiden flyr. Etter at jeg hentet delene fra lakkering i desember har svært lite blitt gjort. Nå er vi alt halvveis inn i et nytt år, men omsider skjer det noe.

I dag leverte jeg felger, nav og eiker til kompisen min, Tor. Samme mann som var med og plukket ned Rödqvarnaen på slutten av 80-tallet. På tide at han bidrar litt nå!
Tor har erfaring med opp-eiking av MC-hjul, og har sagt seg villig til å gjøre den jobben. Går ting greit så skulle det ikke forundre meg om jeg kan trille Rödqvarnan rundt huset før snøen legger seg... Tor er en genuin MC-freak med forkjærlighet for Harley, Jawa, Husqvarna og Classic racing. Saken er i de beste hender.Comments