Småplukk tar tid

IMG_1252
I går kom det wiresett fra TStrading. Strømpen er av den gode, gamle sorten, og ser akkurat lik ut som den orginale. Hylsene er standard med settskrue, så disse kommer jeg nok til å lodde.


IMG_1253
I samme forsendelse kom den orginale låseskruen (M-24229) til verktøysboksen. Dyr, men fin.IMG_1259
Baklykten er montert og mangler bare en lampe 6V 1,5W. To slike er bestilt fra Onninen. Det er jammen sant, jeg må også bestille hovedlyslampe 6V 25/25-20mm.
Tipper jeg finner det hos www.kjell-berg.no om ikke annet.

IMG_1257
Fullt/blend-venderen fra Stensholm er rengjort, ny kabel loddet in og en sprut elektronikkrens gjør at den virker bedre enn på lenge. Selve huset har en sprekk og deler av innfestingen er borte.
Vurderer å blande 2-komponentlim og svarte fargepigmenter av noe slag, og støpe nytt rundt skruen. Peter Schef gjorde dette i 2013, ser jeg i bloggen hans.

IMG_1268
Orginal fothvilergummi (M-21102) og pedalgummi til gir og brems (M-15155) er også montert.
Eksoskroken må jeg gjøre noe med. Det blir vel å sende den til forkromming.
Comments

Joda, det er liv

To nye år har gått. Så fort tiden går! Nå er verkstedet i kjelleren omsider ferdigbygd, mye rot er ryddet vekk og Rödqvarnaen har fått hedersplass på verkstedgulvet igjen. Nå skal den på veien før snøen kommer; jeg lover!

I kveld har jeg montert lenkearmer og gjort et forsøk på å få på plass støtdemperne. Støtdemperne er to kraftige gummiband på hver side, som har ligget siden jeg bestilte de fra TStrading i 2003… De har ligget mørkt, men neppe blitt mer elastiske med årene. Det virket i hvertfall slik, for det var et helvete å få strukket de på plass. Det gikk ikke bedre enn at jeg rev tommelen ut av ledd i forsøket, men litt må man jo ofre.
Rikelig med fett og en kraftig ledning gjorde susen. I morgen skal de av igjen, for jeg glemte å sette på skivene som ligger mellom lenkearm og gummiband. Aaaaarghh!

blogEntryTopper


Nesten 30 år siden sist den sto på hjul. 30 år, det er lenge det!

blogEntryTopper
Comments