Hjemreise


I dag har Rödqvarnaen reist fra Gausdal til Skotterud.

Litt av en reise, og sikkert første gangen den har vært utenfor Oppland fylke på nærmere 60 år. Brilliant MC-lakkering ligger noen få kilometer nord for Morokulien riksgrense, så på sett og vis har den gamle motorsykkelen gjort en hjemreise. I hvertfall tett på.

blogEntryTopper

Nå er sykkelen trygt plassert i lakkverkstedet til Brilliant MC/Trond Ånerud. Trond bestiller dekaler fra Auto Arkiv, så jeg slipper å tenke mer på det. Han lakkerer de delene som skal være svarte, så slipper jeg den jobben også. Både fornav, baknav og kickpedal er i svart blank. Hmm.. ble litt usikker på kick-en. Er den i blank eller matt svart mon tro?

Vi ble enige om at det legges på klarlakk der det er aktuelt, som beskyttelse over striper og dekaler. Delene var i bra stand, men han sparkler et par-tre småbulker på forskjermen. Disse hadde jeg sparklet over for lenge siden, men etter sandblåsing var det ingen sparkel igjen, naturlig nok.

Takk for kaffen og en hyggelig prat, Trond! Gleder meg til neste gang vi møtes.

Comments

Lakkering

Har avtalt lakkering og pinstriping av felger og skjermer med Brilliant mc-lakkering ved Trond Jarle Ånerud i Skotterud. Ingen tvil om firmaet er spesialister på lakkeringsteknikker, og han har i tillegg hatt samme sykkel!
Nå gjelder det å få tak i dekaler til tank, og eventuelt til bakskjerm. Auto Arkiv i Sunne i Sverige har visstnok disse.


Brilliant mc-lakkering v/Trond Jarle Ånerud
Gaustad • Skotterud • mobil 41646350
e-post: post@brilliantmclakkering.no

Auto Arkiv
Adresse: Spelnäs 19, 686 93 Sunne, Sverige
Telefon+46 565 137 80

Comments

Her starter historien

Denne bloggen er først og fremst opprettet for min egen del. En huskeliste og et digitalt arkivskap der jeg putter inn stoff om Husqvarna veteranmotorsykler generelt, og Rödqvarna spesielt.


Jeg holder på å restaurere en Husqvärna modell 30, som jeg «arvet» av min bestefar sommeren 1981. Vel, egentlig begynte jeg vel bare å kjøre med den, og tok eierskap på en måte.
Sykkelen var avskiltet så jeg holdt meg stort sett til jorder og humpete skogsveier. Enormt moro for en 13-åring, men kanskje ikke så bra for sykkelen.

«Rödqvarnaen» ble brukt sporadisk frem til slutten av 80-tallet. Da fikk jeg og kompis Tor en idé om at sykkelen måtte restaurers! Den hadde riktignok noen små bulker her og der, og noe rust, men var selvsagt i altfor god stand til å behøve totalrestaurering. En bommert, men slik ble det.

Alt ble demontert, nedpusset, sveist og sparklet. Så stoppet prosjektet opp. Jeg kjøpte en Yamaha XT 350, så en Honda CBX 750, siden en Moto Guzzi V65 Lario. Flyttet på hybel i Hamar, så førstegangstjeneste – og kjærest. Det passet aldri å fortsette med Husqvärnaen. Plutselig var jeg huseier med stadige oppussinger og forandringer, så kom det to barn, og vi hadde plutselig blitt en liten familie – med enda mindre tid til overs! Selv Guzzien ble solgt da den stort sett samlet støv i vedskjulet. Husqvärna-prosjektet ble etterhvert et fjernt minne som gnagde i samvittigheten min. Skulle jeg aldri finne tid til å fortsette?

Ingenting skjer før juni 2003. Da settes det deler i bestilling fra TStrading, bl.a. gummioppheng til framgaffel, fram- og bakdrev, stempelfjærer, pakningssett, wiresett og gummi til fothvilere, pedaler og håndtak. Nye dekk og slanger ble innkjøpt av min far, ja til og med lakk ble kjøpt inn. Endelig, nå skulle sykkelen pusses opp.
Så stoppet prosjektet opp – igjen!

Nå står det 2013 på kalenderen. Du verden hvor tiden flyr! Prosjektet lever igjen, og nå har vi passert point-of-no-return. Alle lakkerte deler er sandblåst, kontakter er knyttet – og troen er der.

Tilbake til denne bloggen. Planen er at den skal ligge her i all overskuelig fremtid, slik at andre som tilfeldigvis holder på å pusse opp en gammel Husqvärna, kan finne litt inspirasjon og hjelp. Jeg har hatt stor glede av all informasjon jeg selv har funnet på nettet, og vil prøve å samle trådene her så godt jeg kan.

Har du bilder, informasjon, tips eller bare en god Husqvarna-historie, er jeg takknemlig for alle bidrag.

Sånn, da er vi i gang!

Comments